your turn.


Hi, ng4h watp3r t3ww?

taknak kawin.

Hello there! Eh assalamualaikum. Abaikan post title tu, takde kena mengena pun sebenarnya. Taktau nak letak title apa. Ehem. Nampaknya cita-citaku hendak meng-update blog EVERYDAY tidak berjaya. Failed. Spoiled. Puih.

Walaupun tak kerja tapi aku busy semacam. Busy apa? Busy tidur, makan, tengok TV. Tapi lately kan.... ehem ehem ehem I have a new hobby!!!

READING.

Yep, reading. Dulu aku suka baca comics je. Tapi baru kini ku sedari *ececeh* membaca comics sangat la merugikan T___T

Bayangkan, satu comic harga dia RM6.50 (black and white) atau RM7.50 (full coloured pages) dan semestinya aku suka yg berwarna. Tapi kebanyakan cite yang best warna dia hitam putih je kahkah. aku baca satu comic tu tak sampai sejam. TAK SAMPAI SEJAM. tapi takpelah aku limitasi-kan satu hari baca satu comic je, lagi 23 jam dalam sehari tu pepandai ah nak cari aktiviti masa lapang sendiri hahaha. Ok so let's do some maths.. (Maths okay bukan add maths. belia benci add maths)

1 day = 1 comic
1 comic = RM7.50
1 month = 30 days
1 month = 30 days x RM7.50 = RM225

AND HOW AM I SUPPOSED TO FIND RM225 A MONTH AS A PENGANGGUR TERHORMAT?! Yes dari itu, saya mengambil keputusan untuk membeli wadah bacaan yang lebih lambat untuk habis baca. Novel? Never gonna happen. Tak suka baca novel. Baik baca surat khabar singgit lebih je sehari fuuuuh. Sepatutnya aku pergi ah Big Bad Wolf Books punya sale haritu ugh but what to do, jauh laaaaaaaaaaah. sedih mak tau. takpe la. sobs.

just now teman my mom pergi hospital with my sister. my mom ada follow-up.. while waiting for her I bought Reader's Digest, then my sister called me "boring girl" YEAH I'M BORING, SO WHAT. then kitorang makan kt cafeteria (Damansara Hospital punya cafeteria memang the bestttt) pastu kan masa kitorang makan tu ada one man dia kena epilepsy attack in the cafeteria. semua dalam cafeteria tu cam panic gila like nak tolong tapi taktau nak buat apa! pastu ada this Indian lady helped him and a Malay man called the nurse. hopefully that man tak pape la kan! takut gila wei. masa dia kena attack tu dia cam "Allah... Allah..." and guess what, I cried. tapi mata berair jela kan takkan aku nak meraung dlm cafeteria tu lulz. and then they managed to get a trolley for him and i was like WOW MALAYSIANS REALLY ARE CARING. it's not busybody tau, it's prihatin. if the Indian lady & the Malay man didn't help, taktau la sempat ke tak nak save him. THAT'S WHY I LOVE MALAYSIANS hehehe.

so 2012 is gonna leave us? yeah you should leave me 2012, you brought a lot of awful memories to me. 2010 was way more nicer than you 2012.

and on new year's eve maybe we're going to Genting Highlands yeeeeeehaaaaaa. rumah dekat boleh la. takde masa nak gi jejauh ekekeke. Alee kerja kt casino kt genting tau tapi takkan la nak gi pulak kan hahahha. takpe la i got that lengchai's number so okay let's have a date Lee Guang Zher hiks lol ok bye.

Lots of , Affat.

Home Home Home