your turn.


Hi, ng4h watp3r t3ww?

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan :)

Assalamualaikum!! Ramadan is back! Say bye to breakfast & lunch, say hi to sahur & iftar :) Tahun ni Ramadan sangat exciting, I don't know why. Maybe everyone has been waiting for bazaar ramadan & tarawih for a really long time. Now you got it, yayy! Tapi sedih bagi saya tak pergi bazaar pun first day puasa. Tarawih pun tak :( Kesian kan.. but nvm hari lain ada lagi hehehehe.

And my annoying friends semua sibuk cakap dekat budak perempuan "Kalau kau puasa penuh aku bagi kau emas sekilo!" "Puasa penuh tau! Kalau boleh la." Omg nasib kau mmg baik sebab bulan puasa ni tak baik tumbuk muka orang apatah lagi tikam orang. But who knows, maybe boleh puasa penuh tahun ni? Kalau aku puasa penuh kau kena tunaikan janji-janji manis kau tu muahahaha aku pegang janji kau tu! Aku pegang ni aku pegang, ayokk. Apa guna berjanji kalau tak ditepati~ Bulan puasa ni Affat, lembut sikit ayu sikit.

How's my Ramadan? It's like this...

Sahur: 
TO SLEEPY TO EAT.

When my mom's cooking & the smell is spreading everywhere inside the house:


ALL DAY:
*staring at the clock*
Iftar!!!!


After iftar:

Hahahahaha pathetic. 

Oh yes and trial SPM seminggu sahaja selepas Raya. Ya seminggu :) Beraya pergi rumah sedara bawa buku ye itu sudah tentu. Kampung aku kat Gombak je pun haha nak mandi laut? Laut pun takde, yang ada hanyalah Sungai Gombak sahaja, mandi la kau kat situ. Tapi dalam banyak-banyak adik-beradik aku, aku la yang paling malang, eh I mean kurang bertuah. Takde sorang pun cousin aku yg sama umur dgn aku, ye aku sorang je dlm family aku yg SPM tahun ni. Can you feel the heat? The stress? The expectations? I can feel it. *pengsan* so I'm gonna belasah that "SPM guy" and grab as many A's as possible. I hope I can grab 9, 9 fine A+'s omg that's gonna be so cool. Mesti terbayar semua stress & penat lelah semua tak rasa dah bila straight A's depan mata! But boleh ke dapat? I'll try. Nothing is impossible~ Dear trial, this means war. Imma read all the books and defeat you!! 

Jadi kalau tunggu Raya mungkin tak sempat nak update blog. So saya ambik kesempatan ni untuk minta maaf. Maafkan saya kalau ada salah silap tersalah bahasa terkutuk sana tergossip sini ohmai saya akan cuba stop ber-gossip. Kalau awak ada pernah belanja saya ke harap awak halalkan semua tu, kalau saya ada buat salah ke ampun dari hujung kaki ke hujung rambut. Doakan saya untuk SPM, doakan saya dapat sebanyak A yang mungkin :) So.. till then, mungkin ini kali terakhir saya update blog sebelum SPM. Sebelum SPM je, lepas SPM... muahahahahahaha ah bestnyaaa lepas SPM. Huhu. Eh syahdu pula post yang kali ini. Jangan nangis. *hulur tisu* Okay so meet you guys again after SPM!! Assalamualaikum :)

**to UPSR and PMR candidates, good luck little brothers & sisters!! All the best, you can do it, be confident  :) Saya doakan awak semua dapat straight A's, insyaAllah :) Bye!! :*

Lots of , Affat.

Home Home Home